Lisztmentes, tejmentes, és mikor a sütőből kivettem, nem gondoltam, hogy felkerül ez a recept a blogra…
De mikor kihűlt, és megkóstoltam elgondolkokodtam, majd miután megkóstolta más is és kapásból letolta az amúgy sem nagy adag süti felét, akkor már biztos voltam benne, hogy megosztom veletek is.
Kaptam egy receptet pár napja, alul a link, amit egy barátném megsütött és áradozott róla, hogy milyen finom. Minimális lisztet tartalmazott a recept, de mivel volt sok mákom a hűtőben, amivel már kezdeni akartam valamit, így liszt helyett ebből sütöttem meg. Túl folyósnak tűnt a tésztája, és talán még kisebb tepsiben kellett volna sütnöm, vagy rögtön dupla adaggal indítani, mert kissé lapos lett. Aztán rájöttem, hogy megint túl szigorú voltam, mert ez rajtam kívül senkit nem érdekelt…
Az eredeti receptben amúgy még csokimáz is van a tetején, én ezt feleslegesnek találtam, így kihagytam, de így is elég édes. Egyszerű, gyorsan kész és napokig eláll, puha szaftos marad a banánnak köszönhetően!
Hozzávalók kb. 20×25 cm-es tepsihez:
2 db banán
3 db tojás
4 evőkanál mák
2 evőkanál karobpor (étkakakópor is jó)
4 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál olaj(olívát használtam)
3 evőkanál víz
csipet só
A banánt egy villával széttörtem, hozzákevertem az egész tojásokat, a vizet és a cukrot, majd hozzácsorgattam az olívaolajat, beleszórtam a mákot, a sütőport, csipet sót, karobport és összeforgattam az egészet.
180 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20-25 perc alatt megsült. Kivettem, kihűtöttem, majd felszeleteltem.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/bananos-suti-nagymama-konyhajabol
Kommentek