Akár szüreti ebéd is lehetne ez a fogás, mert a kacsa és a szőlő szuper páros, de ez az egyszerű hideg szőlősaláta szinte bármilyen sült húshoz passzolhat, hétvégére ideális!
Ha esetleg valakit zavar a szőlőmag, akkor érdemesebb nagyobb szeműeket választani és kimagozni, ha van türelmetek… Némi extra finomság is került a saláta tetejére, még pedig a főtt gesztenye. Ennek még nincs szezonja, viszont én rákattantam a bolti zacskós főtt gesztenyére és hetente elpusztítok egy adagot csak úgy egymagában, viszont ilyen ételekhez is remek. Ennek hiányában még dióval tudnám elképzelni…
Hozzávalók 2 főre:
fél kacsamell
1-1 kisebb fürt fehér és piros szőlő
2 rozmaring ág
fél lime leve
pár csepp méz
1 kis doboz kefir
só, bors
Tetejére: főtt gesztenye (elhagyható) vagy dió is lehet helyette
A kacsamell elkészítését IDE KLIKKELVE megtalálhatjátok. Itt annyi változás volt csak, hogy két rozmaring ágat még mellé dobtam, így a szaft átvette az ízét, amivel tálaláskor még meglocsoltam.
A szőlőt leszemeztem, egy tálba tettem, a kefirben elkevertem a fűszereket, a zöld citrom levét és a mézet, majd összeforgattam a gyümölccsel. Min. fél órát ajánlott hűtőben pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.
További kacsahúsos recepteket itt találtok!