Ez egy nagyon jó kis hétköznapi étel lett, amibe eltűntettem a maradék céklát és répát, ami már nyersen nem annyira esett volna jól, viszont így összesütve a padlizsánnal és a tejszínes tojásos lötyivel, tökéletes volt.
Hétindításnak tökéletes!
Hozzávalók 4 szelethez:
1 nagyobb vagy két kisebb padlizsán
2 fej közepes cékla
2 szál közepes sárgarépa
3 tojás
1 deci tejszín (kókusztejszínt használtam, de bármilyen lehet)
1 mokkáskanál kurkuma(elhagyható)
1 evőkanál aprított rozmaring (szárítottból 1 mokkáskanál)
só, bors
kókuszolaj v olívaolaj
Tetejére : 5-10 dkg sajt (bármilyen)
A padlizsánokat hosszában vékonyan felszeleteltem, enyhén besóztam mindkét oldalukat, majd hagytam kb. 10 percig “izzadni”. Ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 fokra és lereszeltem a céklát és répát. A tejszínben elkevertem a tojásokat, a rozmaringot, a kurkumát.
A padlizsánokról leitattam egy papírtörlővel a nedvességet és egy kisebb tepsi aljába fektettem őket, vékonyan meglocsolva kókuszolajjal. Kb. negyed óráig elősütöttem őket, majd kivettem, rászórtam a reszelt zöldségeket is, és ráöntöttem a tojásos keveréket, végül rámorzsoltam fetasajtot és tovább sütöttem, míg a teteje barnulni kezdett és már nem volt folyós állagú.