Egy réges régi kedvenc kombinációm a rántott ponty fahéjas almasalátával, ami pont 3 éve került a blogra és teljesen véletlenül most jutott eszembe idén ismét elkészíteni. Hogy miért kerül fel újra? Mert naná, hogy kicsit módosítottam rajta. Nem pontyból készült, hanem tengeri halból, nem olajban sült, hanem a sütőben, és a salátához került egy kis kurkuma a fahéj mellé.
Hozzávalók 3 főre:
3 nagy szelet tőkehalfilé
Panírhoz: rozsliszt, 2 nagyobb tojás, teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
só, bors
kókuszolaj
Salátához:
4 kisebb nyári alma v 2 másik nagyobb
2 deci tejföl v sűrű görög joghurt
1 evőkanál citromlé
1-1 csapott mokkáskanál fahéj és kurkuma
só, bors
A halat kiolvasztottam, a nedvességet leitattam róla egy papírtörlővel, sóztam, borsoztam mindkét oldalát és bepaníroztam, majd 200 fokra előmelegített sütőben egy vékonyan kókuszolajjal bekent sütőpapírral lefedett tepsin megsütöttem kb. fél óra alatt, félidőben megfordítva a szeleteket.
Az almát lereszeltem és összekevertem a többi hozzávalóval, majd hűtőben hagytam legalább fél órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek.