Görögdinnyéből ritkán szokás levest készíteni, szerintem mindenki csak úgy késsel szeret nekiesni a nyár mézédes hűsítőjének. Ezzel nincs is semmi gond, de ezt a levest akkor is muszáj kipróbálnotok, annyira finom!
Mostanában minden héten haza vonszolok egy fél dinnyét, felkockázom a húsát és egy zárható edényben beteszem a hűtőbe, szerintem így a legegyszerűbb tárolni. Ha megszomjazom, csak előkapom, és vagy villával vagy kézzel majszolok belőle. És megint csak azt mondom próbáljátok ki a dinnyét fetasajttal is, mert mennyei, az is mehet amúgy a leves tetejére, mondjuk ha nem szilvát tesztek bele, hanem mandulával szórjátok meg.
1 bögre kockázott magozott görögdinnye
2 db szilva
2 deci kókusztej (1 deci kókusztej-1 deci víz is jó)
pár db mentalevél
1 evőkanál citromlé
egy csipet Himalája só
A szilva kivételével mindent a turmixgép táljába tettem és simára turmixoltam, majd tányérba töltöttem és a beleszórtam a feldarabolt szilvát.