Pálmafa Project

Cukkinis kukoricás spagetti

Ez a tészta több okból is jó ötlet, egyrészt nagyon gyorsan kész, mindent egy lábosban meg lehet főzni, tehát mosogatnivaló sem nagyon van, másrészt hidegen és melegen is finom, kedv és időjárás kérdése, hogy éppen melyiket választjátok.

DSCF9643Tökéletes hétköznapokra, pláne egy hosszabb szabi után szürkeség ellen… feldobja a hangulatot ebédidőben színével és ízével is. Bármilyen fűszert tehettek bele, ami éppen kéznél van, nekem friss fűszernövényekkel ízlik a legjobban, most oregánót választottam, de sima petrezselyem is jó hozzá.

A konzerv kukoricáról most lebeszélnélek benneteket, szezonja van, tessék frisset venni, össze sem lehet hasonlítani az ízüket, hamar megfő az is, aztán jöhet a tészta és a végén a cukkini a fazékba és már csak össze kell keverni mindent. Ennyi, jó étvágyat!

DSCF9645

Hozzávalók 2 főre:

fél csomag durum spagetti

1 db cukkini

1 nagyobb cső kukorica

2-3 evőkanál szezámmag

1 duci gerezd fokhagyma

citromlé

olívaolaj

só, bors

friss fűszernövények ízlés szerint pl. oregánó, bazsalikom, menta, petrezselyem vagy kakukkfű

A kukoricát beletettem a fazékba, felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főztem. Mikor könnyen bele tudtam bökni egy villát, akkor kivettem a vízből. Ezután ugyanebbe a lábosba a kukorica főzővízébe beleszórtam a tésztát is, picit megsóztam.

Vékonyra szeleteltem a cukkinit, és mikor a tészta már félig megpuhult, kb. 5 perc főzés után, beleszórtam a cukkini szeleteket is. Mire a tészta teljesen átpuhul, a cukkini is pont megfelelően puha lesz.

Ezután mindent leszűrtem, a kukoricacsőről körben egy késsel levágtam a szemeket, ezt is a tésztához szórtam, egy gerezd reszelt fokhagymával együtt, megszórtam friss oregánóval, locsoltam rá egy pici olívaolajat, pár csepp citromlevet, sóztam, borsoztam és elkészült. A végén még megszórtam száraz serpenyőben kb. 2 perc alatt megpirított szezámmaggal.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!