Amikor már a rántott sajtot is sütés nélkül eszem, akkor vagy tényleg baromi meleg van, vagy nagyon éhes vagyok vagy mindkettő…. De ez így annyira finom lett, hogy bármikor megenném, télen is.
Azért ez mondjuk trappistával felejtős….Nem tapadna meg rajta a dió csak így, szóval lágyabb fehér sajtokat érdemes választani. Isteni finom kecskesajtot kaptam nem rég, úgyhogy én ebből készítettem, de feta is jó lehet.
Nem ragozom, ezt ki kell próbálnotok!
Hozzávalók:
kecskesajt v fetasajt v Anikó sajt
darált dió
áfonya
Köretnek:
köles
ribizli
kakukkfű (elhagyható)
só, bors
A sajtot vastag ujjnyi szeletekre vágtam, beleforgattam a darált dióba, óvatosan rányomkodtam a diómorzsát. Ha van kedvetek a diót pár perc alatt száraz serpenyőben meg lehet pirítani, azt ad még egy plusz ízt hozzá.
Kifőztem a kölest dupla mennyiségű enyhén sós vízben, beleszórtam a ribizliszemeket, és a friss kakukkfüvet.
Az áfonyát leturmixoltam egy botmixerrel.
Mindent egy tányérra tettem és jól megettem.