Sós, édes egy tányéron, el tudnék élni ilyesmin egész évben. És itt most a friss édes barackra és paradicsomra gondolok elsősorban, külön-külön és párban is remekelnek az ételekben, akármilyen furán is hangzik. Szerintem lassan megszokjátok tőlem a hasonló kombinációkat és nem pedig megszöktök tőlem…
Csicserilisztes palacsintákat sütöttem, mostanság ez a kedvencem, de bármilyen másik liszt is megteszi. Célszerű valamilyen sós, lágy sajtot morzsolni a tetejére, ez még jobban kiemeli az ízeket, illetve rozmaring, ha nincs kéznél, kakukkfű, oregánó, vagy akár bazsalikom is jó lehet, akkor a legjobb, ha friss fűszernövényekkel szórjátok meg.
Hmm, és na jó elárulom, hogy hamarosan jön egy pikáns lekvár recept is, csak, hogy a paradicsom és a sárgabarack bűvöletében maradjunk még egy kicsit.
Hozzávalók:
sárgabarack
paradicsom
kecskesajt (feta, Anikó sajt is jó)
rozmaring
citromlé
só, bors
Palacsintához (3-4 db kicsi)
5 evőkanál csicseriborsóliszt (lehet más liszt is, pl. zab, hajdina, rizs, tönköly stb.)
víz (kb. fél deci)
1 tojás
csipet szódabikarbóna
só
kókuszolaj
A palacsinta hozzávalóit összekevertem sűrűbb állagúra a szokásosnál, hogy vaskosabbak legyenek és kisütöttem a szokásos módon, egy kisebb merőkanálnyi mennyiséget tettem a serpenyőbe darabonként, miután felforrósítottam egy kanálnyi kókuszolajat. A csipet szódabikarbónától kicsit megemelkednek és klassz szivacsosabb textúrájuk lett.
A barackot, a paradicsomot felkockáztam, belekevertem a többi hozzávalót is, majd a palacsintára halmoztam, és már ehető is.