Szép, finom, friss, kicsattan az egészségtől, igazi kánikula kaja, még asztaldísz is lehet kb. 5 másodpercig, legalábbis én tovább nem bírnék ellenállni neki…
A saláta különlegességét talán az adja, hogy az öntet is málnás, némi balzsamecettel és olívaolajjal összekeverve, ezt egyébként más friss salátákhoz is bátran használjátok. Amúgy meg az “amilyen egyszerű, pont olyan nagyszerű” ételkategóriába tartozik. Bármelyik napszakban szuper szerintem, akár köretnek is húsok mellé. Használjátok ki a málnaszezont, egyétek frissen!
Hozzávalók:
1 csomag rukkola
20-25 dkg málna
1-2 csomag mozzarella
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
pici mustár
só, bors
pár db mentalevél
tetejére bármilyen (pirított) mag
A ruccolát szétterítettem egy nagy tányéron, rátépkedtem a mozzarellát, rászórtam a málna felét és a felaprított mentát.
Az öntethez a málna másik felét leturmixoltam, simára kevertem az olívaolajjal, balzsamecettel, mustárral, sóval, borssal, majd rákanalaztam a salátára és megszórtam még tökmaggal.