A piros gyümölcsök és a mák nagyon jó barátok, én pedig pont ilyen desszertre vágytam, de egy olyan alternatívára, ami gyorsan elkészül és nem kell a sütőt bekapcsolni és akár reggelire is elfalatozhatom.
Ha nem cél nálatok, hogy laktózmentes legyen, akkor tudjátok, nyugodtan mehet hozzá natúr joghurt is, de sima vízzel is működik, tényleg egyszerű a történet. A nagyon trendi chiamaggal is elkészíthető, néha én is szoktam azzal is, úgy még több energiára szert tehettek vele, és ha reggelire eszitek, akkor délig nem lesztek éhesek.
Ez a verzió, ezekkel a hozzávalókkal tökéletes desszert lehet egy hétvégi ebéd után vagy uzsonnára is!
1 kis marék eper (kb. 6-8 szem)
pár szem cseresznye magozva
1 csapott evőkanál mák
1 csapott evőkanál útifű maghéj
ízlés szerint méz, nádcukor v nyírfacukor
1 evőkanál kókuszkrém (helyette sűrű natúr görög joghurt is jó)
2 deci víz (vagy bármilyen növényi tej)
pár csepp citromlé
1 csipet Himalája só
Az epret a turmixgépbe tettem és a cseresznyét kivéve az összes többi hozzávalót is, majd simára turmixoltam és pohárba töltöttem. Végül beledobáltam a magozott cseresznyeszemeket és hűtőbe tettem. Kb. fél óra után ehető, de előző nap is elkészíthetitek.