A piros gyümölcsök és a mák nagyon jó barátok, én pedig pont ilyen desszertre vágytam, de egy olyan alternatívára, ami gyorsan elkészül és nem kell a sütőt bekapcsolni és akár reggelire is elfalatozhatom.
Mi más jöhetett volna szóba, mint egy pohárdesszert, még hozzá főzés nélkül, így került a kezembe az útifű maghéj ismét. Nem rég már volt egy ilyen recept almával és banánnal, de érdemes piros gyümölcsökkel is kipróbálni, mert még finomabb lesz, mákkal és kókuszkrémmel felturbózva meg pláne.
Ha nem cél nálatok, hogy laktózmentes legyen, akkor tudjátok, nyugodtan mehet hozzá natúr joghurt is, de sima vízzel is működik, tényleg egyszerű a történet. A nagyon trendi chiamaggal is elkészíthető, néha én is szoktam azzal is, úgy még több energiára szert tehettek vele, és ha reggelire eszitek, akkor délig nem lesztek éhesek.
Ez a verzió, ezekkel a hozzávalókkal tökéletes desszert lehet egy hétvégi ebéd után vagy uzsonnára is!
Hozzávalók poharanként:
1 kis marék eper (kb. 6-8 szem)
pár szem cseresznye magozva
1 csapott evőkanál mák
1 csapott evőkanál útifű maghéj
ízlés szerint méz, nádcukor v nyírfacukor
1 evőkanál kókuszkrém (helyette sűrű natúr görög joghurt is jó)
2 deci víz (vagy bármilyen növényi tej)
pár csepp citromlé
1 csipet Himalája só
Az epret a turmixgépbe tettem és a cseresznyét kivéve az összes többi hozzávalót is, majd simára turmixoltam és pohárba töltöttem. Végül beledobáltam a magozott cseresznyeszemeket és hűtőbe tettem. Kb. fél óra után ehető, de előző nap is elkészíthetitek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: