Kísérleti kaja következik, de annyira ízlett, hogy megosztom veletek, hátha kipróbáljátok. Tojásos nokedlit általában tavasszal jut eszembe készíteni, eddig zablisztes, vagy zabkorpás verziót kreáltam, réges régen tán volt is egy ilyen bejegyzés. Most viszont gluténmenteset akartam és főleg finomat. A zabos is klassz amúgy, de most újításra vágytam. Először csicseriborsóliszt jutott az eszembe, aztán meggondoltam magam és rájöttem, hogy rizsliszt is lapul a szekrényben felbontatlanul. Úgyhogy hajrá.
Hozzávalók 1 adaghoz:
6 evőkanál rizsliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 db tojás
30 ml víz
só, bors
olívaolaj
Az egyik tojást felvertem, simára kevertem benne a lisztet, hozzáadtam a vizet, sót, borsot, szódabikarbónát. A vizet lassan érdemes adagolni, nehogy túl híg legyen.
Vizet forraltam, majd a masszát ráöntöttem egy kis deszkára és egy késsel beleszaggattam a nokedliket. Természetesen nokedliszaggatóval is lehet, de én így jobban szeretem. Mikor feljöttek a víz felszínére, még kaptak egy fél percet, aztán leszűrtem őket és egy serpenyőbe tettem, majd meglocsoltam pici olívaolajjal a nokedliket. Mikor az összes kifőtt, bekapcsoltam a gázt a serpenyő alatt és mikor ismét felforrósodott a galuska, hozzáöntöttem a másik felvert tojást is és alacsony lángon, kevergetve pár perc alatt megvártam, míg a tojás már nem túl folyós, hanem krémesebb lesz, sőt inkább több időt hagytam neki, hogy picit szárazabb legyen, mert úgy jobban szeretem. Tálalás előtt borssal és pirospaprikával szórtam meg, mellé pedig bármilyen zöld saláta tökéletes.