Pálmafa Project

Csokimousse

Azt hiszem erről a receptről nem szükséges sokat szövegelnem, ódákat zengenem, vagy meggyőznöm bárkit, hogy kóstolja meg.

20160501_114247~2~2Ami úgy kezdődik, hogy csokoládé, az már el is adta magát. Arról sem szeretnék most írni, hogy ez brutál egészséges és egyetek minél többet belőle, mert ez nem erről szól. Ez csupán pár kanál édes, csokis mini örömforrás, ami alkalomadtán mindenkinek jár.

Ez az első csokimousse-om amúgy, de szerintem nem az utolsó. Minél magasabb kakaótartalmú csokit használtok, annál finomabb lesz, mehet bele egy korty likőr vagy rum, nekem amaretto volt kéznél, és szuper háttérízt adott neki, de akár el is hagyhatjátok az alkoholt, helyette narancshéj, fahéj, vagy vanília is jó ötlet.

Egyetek belőle sokat, aztán térjetek vissza hozzám, valami baromi egészséges zöldséges receptért, hogy visszaálljon az egyensúly…

20160501_114159~3~2Hozzávalók 8 kis pohárhoz:

10 dkg min. 70%-os étcsoki

4 db tojás

3 dkg vaj

2 deci tejszín

3 evőkanál nyírfacukor

1 kupak mandulalikőr vagy bármilyen más likőr, rum is jó, de el is hagyható

Elkészítése: A csokit vízgőz fölött összeolvasztottam a vajjal és a tejszínnel.

A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem, mikor félkemény volt a hab, a cukrot is beleszórtam.

Mikor a csoki elolvadt, hozzákevertem a tojások sárgáját, majd óvatosan beleforgattam a habot is, vigyázva, hogy ne törjön össze és habos, “felhős” állagú legyen  a massza.

Ezután kis szufléformákba és üvegekbe töltöttem és hűtőbe dugtam őket pár órára, de egy éjszakát is állhat.

20160501_114104~2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!