Pálmafa Project

Mentás paradicsomos babfőzelék

Igen, tudom, én is felhúztam a szemöldököm magasra, hogy a bánatba jön össze a menta és a bab, pedig tudjátok, hogy én szeretem a biztosíték csapkodós recepteket. De jelentem összejöttek, a paradicsomlé összepárosította őket mondhatni.

DSCF9462Főzelékes Ferit azt hiszem nem kell bemutatni a főzelékrajongóknak, nem követtem ugyan eddig, de most ránéztem a blogjára és megnyugodtam, hogy nem csak én szórom szinte minden zöldséges szaftos egytálételbe marékkal a római köményt, kurkumát, hiszen nála is a legtöbb esetben ezek a keleti fűszerek szerepelnek az ételekben. Én megértem tényleg… Viszont ami nagyon tetszik, hogy ő is elfelejtette a lisztet, a ragacsos, nehéz habarásokat és turmixol a végén, a zöldségekkel visszasűrítve a főzeléket. Én korianderrel egészítettem ki az ő receptjét és kivételesen chilit nem tettem bele, de ezt majd ti eldöntitek, hogy csípősre szeretnétek-e vagy sem.

A menta egyébként átvette az uralmat a kis kertemben és pók módjára beszőtt mindent sutyiban a föld felszíne alatt télen, így most a levendula és rózsabokraim alatt is megjelentek a mentagyerekek, nem győzöm írtani és kordában tartani őket, hogy nagyjából egy helyen tartózkodjanak… Tényleg csak néhány levélke szükségeltetik az ételbe, hogy ne úgy érezzük, hogy mentolos fogkrémet nyomott bele valaki vicces kedvében. Viszont kis dózisban éppen csak egy nagyon kellemes háttérízt ad a főzeléknek, úgyhogy bátran próbáljátok ki!

DSCF9465

Hozzávalók 2 főre:

20 dkg gömbölyű gyöngybab

2 deci paradicsomlé

1 kis fej vöröshagyma

1 duci gerezd fokhagyma

3-4 db mentalevél

1-1 mokkáskanál őrölt koriandermag és római kömény

pár csepp citromlé v limelé

só, bors

A babot beáztattam 24 órára, majd leszűrtem.

Kevés kókuszolajon megpároltam a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát, megvártam, míg az is megfonnyad egy kicsit, majd megszórtam a fűszerekkel, mentával és  hozzáadtam a babot. Kicsit átkevertem, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyie egy ujjnyival ellepte.

Lefedve főztem kb. 35 percet, mikor a bab már majdnem teljesen megpuhult, hozzáöntöttem a paradicsomlevet, majd azzal is ismét összeforraltam, míg a bab puha lett. Ezután egy merőkanálnyi mennyiséget kivettem, botmixerrel pürésítettem, majd visszaöntöttem a főzelékbe és alaposan elkevertem és el is készült.

Forrás:http://szatmariferi.blog.hu/2014/03/25/metas-paradicsomos_babfozelek

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!