Így lesz egy szimpla gofri reggelinek induló ételből, király(i) főfogás ebédre.
Tervben volt egyik reggel, hogy csicsiborsólisztes gofrit készítek, de mivel előző este lecsúszott véletlenül egy fél tepsi frissen kisült medvehagymás pogácsa, így valahogy nem kívántam a gofrit reggelire…
Aztán ebédre lazac volt tervben salátával, így jött az ötlet, hogy miért ne állhatna a hal gofri lábakon, hiszen ízben jól összpasszolnak. Hát nem bántam meg, hogy így alakult…
A csicseriborsólisztes gofriról annyit, hogy azért klassz, mert nem muszáj bele tojás, anélkül is tök jól megsül, picit levegősebb lesz az állaga, mint a tojásosnak, de persze tehettek bele. Ha nincs gofrisütő, serpenyőben is megcsinálhatjátok, én is elkészítettem már az úgy nevezett Socca lepényt, csak akkor egy gyümölcsös verzió sikeredett belőle, de süthettek kisebb palacsintaszerű változatot is, ami reggelire és ilyen ételekhez is jó lehet.
A lazacról is áradozhatnék, nekem ő a halak királynője, nagyon szeretem a szép rózsaszín húsát, mivel egy darabban lett vásárolva, egy szemöldökcsipesszel szépen kihúzogattam a nagy szálkákat belőle, ezeket simán érezni, ahogy végighúzza az ember a kezét rajta. Nem macerás tényleg, de más fajta hal is jó persze.
Lepjétek meg magatokat ezzel a fogással egyszer!
Hozzávalók 3-4 főre:
kb. 40 – 50 dkg lazac (más tengeri halfilé is jó)
1 db nagy méretű alma
1 közepes fej zellergumó
1-2 evőkanál friss reszelt torma
3-4 evőkanál kefír v joghurt v tejföl
citromlé
só, bors
1-1 evőkanál vaj és olívaolaj/kókuszolaj
Gofrihoz (8 kis db):
2 deci csicseriborsóliszt
1 tojás (elhagyható)
2 deci víz
só, bors
A gofri hozzávalóit összekevertem és állni hagytam.
Lereszeltem a tormát, az almát és a zellert, befűszereztem, meglocsoltam a citromlével, rákanalaztam a kefirt, alaposan összekevertem állni hagytam.
Egy serpenyőben felhevítettem a vajat és az olívaolajat, a halat sóztam, borsoztam mindkét oldalán, a szeleteket az olajra helyeztem és békén hagytam kb. 4 percig, ezután megfordítottam és a másik oldalát is megsütöttem. Ha vékonyabbak a szeletek, akkor kevesebb idő is elég neki.
Közben kisütöttem a gofrikat is, majd egy tányérra tettem őket, rákanalaztam a salátát és a tetejére helyeztem a lazacot, amire facsartam még pici citromlevet.
Egészségedre!:)
Nekem is ezek a lazacos cuccok a kedvenceim !
Ezek a lazacos receptjeid pazarok! A barackos-avokádós lesz nálunk holnap az ebéd, de ezt a zellereset is kiírom a receptfüzetembe! Nagyon köszönöm!