Pálmafa Project

Tonhalas cukkinifasírt

A nagy ünnepi húsevés után  jól tud esni egy ilyen kaja, akár ebédre, akár vacsorára friss salátával. Sőt ezek a fasírtok tökéletesek szendvicsbe is.

20160324_065928Gluténmentes pedig attól lett, hogy szezámlisztet szórtam bele, ez ad neki egy kis diós háttérízt, de nyugodtan használjatok helyette más liszteket, akár darált diót, mandulát, az őrölt magok a cukkinihez és a halhoz is tök jól passzolnak, sőt feldobják az ízüket.

Nem muszáj olajban sütögetni, csak kényelmesen, tepsire vele és mehet a sütőbe, addig dobjatok össze hozzá egy salátát, vagy más köretet amihez kedvetek van!

20160324_070012Hozzávalók 4 darabhoz:

1 kicsi tonhalkonzerv

1 kis méretű cukkini

1-2 szál újhagyma v medvehagyma

1 mokkáskanál szárított kakukkfű (kapor is jó)

4 evőkanál szezámliszt(ha nem feltétel a gluténmentesség, akkor zabliszt illetve más liszt v morzsa is jó)

1 db tojás

só, bors

kókuszolaj

A cukkinit megmostam, meghámoztam, lereszeltem, kicsit besóztam, majd 5 percig állni hagytam, ezután kicsavartam a sós léből. Hozzáadtam a lecsepegtetett tonhalat, a felaprított hagymát, a kakukkfüvet, tojást, sót, borsot, szezámmaglisztet, majd alaposan elkevertem. Én egy éjszakát állni hagytam, de azonnal is kisüthetitek.

A sütőt előmelegítettem 200 fokra, egy sütőpapírral bélelt tepsit vékonyan megkentem kókuszolajjal, rátettem a fasírtokat, a tetejüket is tettem néhány csepp olajat és mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!