A nagy ünnepi húsevés után jól tud esni egy ilyen kaja, akár ebédre, akár vacsorára friss salátával. Sőt ezek a fasírtok tökéletesek szendvicsbe is.
Gluténmentes pedig attól lett, hogy szezámlisztet szórtam bele, ez ad neki egy kis diós háttérízt, de nyugodtan használjatok helyette más liszteket, akár darált diót, mandulát, az őrölt magok a cukkinihez és a halhoz is tök jól passzolnak, sőt feldobják az ízüket.
Nem muszáj olajban sütögetni, csak kényelmesen, tepsire vele és mehet a sütőbe, addig dobjatok össze hozzá egy salátát, vagy más köretet amihez kedvetek van!
1 kicsi tonhalkonzerv
1 kis méretű cukkini
1-2 szál újhagyma v medvehagyma
1 mokkáskanál szárított kakukkfű (kapor is jó)
4 evőkanál szezámliszt(ha nem feltétel a gluténmentesség, akkor zabliszt illetve más liszt v morzsa is jó)
1 db tojás
só, bors
kókuszolaj
A cukkinit megmostam, meghámoztam, lereszeltem, kicsit besóztam, majd 5 percig állni hagytam, ezután kicsavartam a sós léből. Hozzáadtam a lecsepegtetett tonhalat, a felaprított hagymát, a kakukkfüvet, tojást, sót, borsot, szezámmaglisztet, majd alaposan elkevertem. Én egy éjszakát állni hagytam, de azonnal is kisüthetitek.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra, egy sütőpapírral bélelt tepsit vékonyan megkentem kókuszolajjal, rátettem a fasírtokat, a tetejüket is tettem néhány csepp olajat és mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: