Gyakran készítek hummust, vagy hummuszt, esetleg humuszt, én már komolyan nem tudom, mert mindenhogy írják, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy nagyon szeretem a csicseriborsókrémet reggelire a szendvicsembe kenve. Időnként felturbózom zöldekkel, és hát mi más kerülhetett volna most bele, mint medvehagyma, és brokkoli is maradt az előző recept elkészítése után…
Szerintem már a fejem is zöld amúgy, egy fél domboldalnyi medvehagymát megettem az elmúlt egy hétben. Még senki nem szólt, hogy több parfümöt szórjak magamra…. Amúgy a medvehagyma hiába fokhagyma illatú és ízű, mégsem olyan durva az utóhatása, sőt gyorsan elillan….bízom benne…
A vas készleteimet feltöltöttem mindenesetre, na és persze a brokkoli és a csicseriborsó sem kis miska, ki fogtok csattani az egészségtől, ha ilyesmit esztek, és mennyivel jobb, mint egy vajkrém, ráadásul mivel elég laktató a szalámi és a felvágott sem hiányzik mellőle, de plusz paradicsommal vagy sajjtal még meg lehet fejelni.
Hozzávalók:
kb. 5-8 dkg csicseriborsó (konzerv is lehet)
negyed brokkoli
negyed lilahagyma
4 szál medvehagyma
1 mokkáskanál római kömény
csipet chilipor ízlés szerint
1 mokkáskanál citromlé (ennek híján almaecet)
só, bors
olívaolaj
A csicseriborsót beáztattam egy éjszakára, majd puhára főztem, leszűrtem, de a főzőlevet megtartottam. A brokkolit szintén forrásban lévő vízben 5 perc alatt puhára főztem, hideg vízzel leöblítettem. A brokkolit, a csicsieriborsót a turmix gép táljába tettem, fűszereztem, felöntöttem a csicseriborsó főzővízével az egészet. Lassan adagoljátok a folyadékot hozzá, de nagyjából 1,5 deci elegendő, nem baj ha túl hígnak tűnik, miután áll egy pár órát a hűtőben, sűrűsödni fog még. Simára turmixoltam, majd belekevertem a nagyon apróra vágott lilahagymát és medvehagymát, majd tálalás előtt csorgattam hozzá pici olívaolajat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: