Ezt is megértük, kelkáposztafőzeléket gyártottam és még ízlett is. Mondtam én, hogy kókusztejjel bármit el lehet varázsolni, így még a nem rég említett és kevésbé kedvelt édeskömény is felértékelődött a szememben ismét, hiszen ebbe a főzelékbe tűntettem el a salátából kimaradt másik felét.
Rántott hagymakarikákat sem sűrűen készítettem még, konkrétan soha, de most megkívántam, viszont sütőben sütöttem és lisztmentes kabátot kapott magára, meg is lepődtem, hogy ez mennyire jól áll neki és, hogy mennyire ízlik nekem is. Ilyet máskor is csinálok, 15 perc alatt kész és még ropog is, szóval jó kis főzelék ez, próbáljátok ki, az édeskömény sem muszáj bele.
Hozzávalók 2 főre:
1 kis fej kelkáposzta
1 fej édeskömény
1 közepes fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál currypor
fél mokkáskanál kurkuma
kb. 2 deci kókusztej(sima tejszín is jó)
só
kókuszolaj
Hagyma panírja:
1 db tojás
kb. 3 evőkanál csicseriborsóliszt (más liszt is jó)
fél deci víz
só
A hagymát felkarikáztam, két hagymaréteg lett egy karika. A tojást felvertem, simára kevertem a liszttel és egy csipet sóval, beleforgattam a hagymákat és 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin ropogósra sütöttem kb. negyed óra alatt.
Ezalatt felcsíkoztam a kelkáposztát és az édesköményt. Pici olívaolajon megfuttattam a fokhagymát, rádobtam a zöldségeket, pár perc alatt átpirítottam ezt is, majd sóztam, borsoztam, rászórtam a kurkumát és a curryport is. Felengedtem a vízzel és a kókusztejjel, annyi folyadékkal, hogy a zöldségek teteje még egy picit kilátszott. Lefedve roppanósan puhára főztem őket, kb. 10 perc alatt. Ezután kivettem egy nagy merőkanálnyit, és botmixerrel simára turmixoltam, majd visszaöntöttem a főzelékbe, még egyszer összerottyantak és elkészült. Ha túl híg lenne, akkor egy evőkanál étkezési keményítőt keverjetek el hideg vízben simára, majd ezt öntsétek a főzelékbe, egyszer forraljátok össze és kész.
A hagymakarikákkal a tetején tálaltam. Frissen az igazi.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: