Ez megint csak egy kényelmes tésztaétel hétköznapokra, amit másnap magatokkal vihettek melóba, így az ebéd kipipálva. Persze felőlem akár vacsorára is elfalatozhatjátok.
Nem szép, de finom és olyan illata van a római köménynek és a fahéjnak együtt, hogy nehéz volt megállni, hogy ne tüntessem el még este az ebédem.
Furán hangzik a fahéj zöldségek mellé, de sokszor használom, én sem hittem, de eszméletlen jó a paradicsomos ételekhez. A zöldségeket ezúttal a sütőben készítettem, mert ez a legegyszerűbb, a tészta is fő magától, addig meg lehet mást csinálni.
És azért pisztácia, mert azt olyan keveset eszem. Pláne, hogy elég borsos ára van a tisztított natúr pisztáciának a bolti meg sós, mint a fene. Úgyhogy én most piacon kapható, kevésbé sós, de héjas verzió mellett döntöttem. Jó zsíros mag, de mivel szó szerint jó zsírokat tartalmaz, ezért képes a koleszterinszintet csökkenteni és tele van ásványi anyagokkal, napi pár szem nem fog megártani ebből se. Könnyű mondani persze, nekem speciel még mindig kihívás a csonthéjasokból pár szemet enni két maroknyi helyett….
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 kis méretű padlizsán
5-6 db koktél paradicsom
fél csomag durum spagetti
fél-fél mokkáskanál őrölt római kömény és fahéj
1 marék pisztácia
só, bors
olívaolaj
A tésztát lobogó sós vízbe megfőztem, leszűrtem csorgattam rá pici olívaolajat.
A padlizsánt felkockáztam, a paradicsomokat félbe vágtam és sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket, majd 180 fokon kevés olívaolajjal meglocsolva, majd a fűszerekbe forgatva puhára sütöttem.
A pisztáciát mozsárban kicsit összetörtem, majd tálaláskor a tésztára szórtam. Sajtot is szórhattok rá természetesen!
Kommentek