Igazán nyerő páros az avokádó és a brokkoli, nem csak azért, mert tele vannak vitaminnal, hanem mert ízben is kiegészítik egymást.
A színük láttán pedig egyenesen tavaszi hangulatom támadt, az ízét már meg sem említettem, úgyis tudjátok. Nem is értem, mikor valaki unalmasnak nevezi a krémleveseket…Illetve értem, hiszen sokszor kimerül a krémleves fogalma az agyon lisztezett, tejes kutyulmányokban, amitől mindegyiknek egyforma íze van és pont a lényeg nem érvényesül benne, a zöldség vagy gyümölcs amiből készül.
Avokádót ritkán szokás levesbe tenni, mert az nyersen az igazi, úgyhogy itt is csak a brokkolit főztem meg. Ez nem jelenti azt, hogy ezt a levest nem lehet melegen kanalazni, picit meg lehet langyosítani, vagy a brokkolit melegen beleturmixolni és az már pont elég és az avokádó vitamintartalma sem vész kárba. Az almachips édessége pedig mindkettőhöz passzol, de szórhattok rá magokat is, vagy almakockákat.
Egyébként krémnek is imádnivalóak együtt víz hozzáadása nélkül, pirítósra kenve, tökéletes reggeli.
Hozzávalók személyenként:
fél avokádó
egy kis fej brokkoli fele
1 kis gerezd reszelt fokhagyma
1-2 evőkanál rizstejszín (joghurt, tejföl is jó helyette)
só, bors
pár csepp citromlé
víz
Tálaláshoz: almachips
A brokkolit rózsáira szedtem, forrásban lévő vízbe dobtam 5 percre, majd leszűrtem és hideg vízzel leöblítettem, majd a turmixgép táljába szórtam. Hozzáadtam az avokádót, citromlevet, fokhagymát, sót, borsot, majd felöntöttem kb. 3 deci vízzel és simára turmixoltam.
Tálaláskor almachipset szórtam a tetejére. Hidegen is finom, de fel lehet melegíteni kicsit, vagy a brokkolit ne öblítsétek le hideg vízzel és öntsétek fel a levest a főzővizével.
Szia!:)
Örülök nagyon, hogy ízlett! Ha van kedved próbáld ki a többi avokádós receptet is.:)
Üdv:
Zsuzsi
Elkészítettem 🙂 Köszönöm a receptet! Végülis inkább tükörtojással ette a férjem, mert szerinte nem is leves, hanem olyan mint a parajpüré, de ettől eltekintve nagyon jól esett mindkettőnknek 🙂 Először ettünk avokádót! De fogok venni ezután is!