Pálmafa Project

Csicsókás tészta

A gyerekkori kedvenc tésztám újratöltve, krumpli helyett csicsókával. A csicsóka előnyei többek között, hogy hamarabb megfő, mint a burgonya, sokkal kevesebb a kalóriatartalma és sok értékes tápanyag van benne, sőt még finom is.

DSCF9251

Igen, nem titok ez volt a kedvenc ételem, amikor én még kisjány voltam… és az sem titok, hogy soha nem értem be egy tányérral, a repeta alap volt. Ez meg is látszott… A legjobban  a tejfölös ubisalit szerettem mellé, vagy a savanyú ubit, mint ahogy most is ezt választottam hozzá.

Kinézetre teljesen olyan, mint az eredeti. Ízre nem. Szóval, ha az a cél, hogy valakit titokban megetessetek csicsókával, ezzel az étellel nem fog sikerülni, persze ettől még megszeretheti az áldozat. Ez ugyanis csicsókásan finom, nyugodtan próbálkozzatok vele, ha amúgy bejön ez a zöldség, akkor így is ízleni fog.

DSCF9253Hozzávalók 2 adaghoz:

30 dkg csicsóka

20 dkg kockatészta (szénhidrátcsökkentett használtam)

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál őrölt pirospaprika

só, bors

kókuszolaj

A tésztát lobogó sós vízben feltettem főni. A csicsókát alaposan megsikáltam egy dörzsivel, majd vékonyan felszeltem, a vöröshagymát felaprítottam. Egy edényben felmelegítettem a kókuszolajat, majd rászórtam a hagymákat, üvegesre pároltam, ezután hozzáadtam a csicsókát, megfűszereztem a paprikával, átkevertem az egészet, majd felengedtem annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Lefedve főni hagytam, míg a csicsóka megpuhult, ha elfőtte a vizet, akkor öntöttem alá egy keveset, néha átkevertem és a fakanállal kisebb darabokra törtem a csicsókát közben.

Végül összekevertem a tésztával és savanyúsággal tálaltam.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!