Egyre inkább főzelékfaló leszek, pláne ha ilyen curryről van szó. Ezekkel a fűszerekkel én bármit megeszek szerintem és titeket is arra tudlak csak biztatni, hogy próbáljátok ki.
Ez a verzió azért is lett klassz és ajánlom szívesen, mert brokkoli is van benne, viszont csak úgy szép csendesen megbújik a háttérben és ha teljesen apróra vágva keveritek bele, akkor nem tolakodó az íze, és szerintem simán megeszik azok is, akik amúgy fanyalognak rá.
A vöröslencse és a garam masala fűszer a domináns benne, utóbbira rákattantam, aki olvassa a blogot, tudja, hogy sokszor használom hasonló zöldséges indiai currykbe, amiket nevezünk egyszerűen fűszeres és nem hétköznapi főzelékeknek magyarul. A kurkuma fogyasztás mostanában nagy divat, tényleg szuper egészséges,de nem jobb, ha így természetes fűszer formájában jutunk hozzá?
Gyorsan elkészül, semmi habarás, sűrítés, max. egy kevés főzőtejszín ízlés szerint és kész. Ideális hétköznapokra, ennek az ételnek kimondottan jót tesz, ha másnapos. Úgyhogy főzettek curryt, itt találhattok még többet!
Hozzávalók 2 főre:
1 pohár vöröslencse
fél fej brokkoli
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál garam masala
1 mokkáskanál kurkuma
só
fél deci főzőtejszín v kókusztej (ezek nélkül is finom)
kókuszolaj
Tetejére: pirított napraforgómag + petrezselyem
A brokkolit rózsáira szedtem, forrásban lévő vízbe dobtam kb. 5 percre, majd leszűrtem és leöblítettem hideg vízzel.
A vöröshagymát és a fokhagymát kevés kókuszolajon megpároltam, rászórtam a lencsét, fűszereztem, kicsit átkevertem, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy kb. egy ujjnyival ellepje és lefedve közepes lángon főztem. Ha beszívta az összes vizet, akkor mindig kb. fél decinként pótoltam.
Ezalatt a brokkolit felaprítottam, beledobhatjátok robotgépbe is, ha nagyon apróra szeretnétek, de lehet darabos is. Mikor a lencse megpuhult, beleszórtam a főzelékbe a brokkolit, beleöntöttem a tejszínt, megvártam, míg ismét felforr, rottyan egyet és elzártam a gázt.
Száraz serpenyőben megpirított hántolt szotyit szórtam rá tálaláskor és megszórtam friss petrezselyemmel.
Kommentek