Ilyen egy jó “zöldshake”! Pláne, hogy bordó és gyümölcs is van benne, de szerintem pont ettől lesznek tényleg finomak a zöldséges turmixok. Kell bele valamilyen édesebb gyümölcs, amitől mindenki szívesebben elkortyolja.
Benne van minden nagyjából, amire tél közepén, influenzaszezon előtt szüksége lehet a szervezetnek. Persze a lényeg továbbra is az íze, mennyiségeket nem adtam meg, mert én kb. mindenből ugyanannyit tettem bele, nagyjából 2-2 evőkanál felkockázott céklát, zellert és ananászt.
A céklát kivételesen megfőztem, de ha kaptok kisebb méretű példányokat a piacon, akkor azt nyersen reszeljétek inkább a turmixba. Ez elég sűrű és rostos, de készíthetitek gyümölcscentrifugában is ha van, vagy átszűrhetitek, ha úgy jobban csúszik.
Reggelire egy nagy pohár belőle és jól indul a nap!
ananász(friss, nem konzerv)
cékla(főtt vagy nyers)
zellerszár
pici méz ízlés szerint
pár csepp citromlé
késhegynyi Himalája só
kevés őrölt lenmag(elhagyható)
víz
A hozzávalókat turmixgépbe tettem, felöntöttem annyi vízzel, ami kb. egy ujjnyival ellepte és összeturmixoltam. Jót tesz neki, ha picit be van hűtve.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: