Ha hétvégéről maradt hús-, vagy zöldségleves, és kéznél van némi zöldség is a hűtőben, akkor minden adott egy jó leveshez, amitől felmelegedhettek.
Viszont ezért is jó többek között levest enni, mert utána jól tud esni egy laza desszert. Amúgy meg csicsókát és zellert még együtt nem főztem, de itt a bizonyíték, hogy megférnek egymás mellett, a földes ízükhöz pedig szuper a nyers alma, pár csepp citromlé, a zsírosabb füstölt sajttól pedig kicsit testesebbé válik az egész leves.
Hozzávalók 3 főre:
1 db nagyobb méretű zellergumó
4 db csicsóka
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kb. 1 liter húsalaplé
negyed citrom leve
két kisebb kakukkfűág v 1 mokkáskanál szárított
só, bors
kókuszolaj
Tetejére:
1 db nagyobb méretű alma
10 dkg füstölt sajt
A csicsókát alaposan megsikáltam, majd felkarikáztam, a zellert meghámoztam és szintén kisebb darabokra vágtam, a hagymákat felaprítottam. Egy kevés kókuszolajon üvegesre pároltam a hagymákat, majd hozzáadtam a zellert és a csicsókát is, kicsit átforgattam, megszórtam az egészet kakukkfűvel, majd hozzáöntöttem a húsalaplevet. Lefedve puhára főztem a zöldségeket, majd összeturmixoltam.
Tálalás előtt lereszeltem a sajtot és az almát, majd vegyesen a levesre szórtam őket.