Egy édes glutén-, laktóz-, tojásmentes sütés nélküli csemege, ami hozzáadott cukrot nem tartalmaz, igaz ettől még nem kalóriaszegény annyira, hiszen az aszalt gyümölcsök nem ebbe a kategóriába tartoznak. De arra tökéletesek ezek a falatok, hogy ha rátok tör a nagy januári diétában a nassolhatnék, hogy kielégítsétek az édesség utáni vágyatokat.
A recept eredetije tortaformában van sütve, úgy is finom lesz próbáltam, de akkor nagyobb a kísértés is, egy testesebb szeletet lekanyarítani…
Ez nálunk karácsonykor készült, és ahogy beleharaptam rájöttem, mire emlékeztet az állaga, még hozzá a zselés szaloncukoréra! Csak ez finomabb és több vitamint is tartalmaz… és akkor is ízleni fog, ha amúgy nem nagyon szeretitek az aszalt gyümölcsöket. A kesernyés karobpor szerintem kimondottan jó hozzá, de étkakaóport is használhattok.
Sokáig eláll, hiszen semmi romlandó nincs benne!
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
15 dkg aszalt áfonya
15 dkg aszalt szilva
10 dkg datolya
5 dkg darált dió
1 narancs leve
3-4 evőkanál karobpor (étkakaópor is jó)
Az aszaltgyümölcsöket felaprítottam egy deszkán, majd tálba tettem, belefacsartam a narancslevet, beleszórtam a pirított, majd ledarált diót és egy botmixerrel alaposan összeturmixoltam.
A karobport egy tányérra szórtam, a masszából kis diónyi gombócokat formáztam vizes kézzel, majd meghempergettem a karobporban.
Forrás:http://www.receptmuves.hu/2012/02/aszalt-gyumolcsos-truffeltorta-tej.html
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: