Ezt falatozzátok két ünnep között! A nyári paradicsomos, pirított kenyérkockákkal megszórt olasz saláta téli üzemmódban.
1 kisebb cékla nyersen lereszelve
1 marék főtt csicseriborsó
fél grapefruit leve és húsa
negyed lilahagyma
1 szelet szikkadt teljes kiőrlésű kenyér
1-1 csipet őrölt fahéj és római kömény
frissen őrölt bors
himalája só
olívaolaj
A lilahagymát apró kockákra vágtam, céklát egy tálba lereszeltem, a grapefruitot félbevágtam, bekockáztam a húsát, majd kifordítottam, így kiestek a kis cikkek belőle, a benne maradt húsból pedig kifacsartam a levet, majd beleszórtam a lecsöpögtetett és leöblített csicseriborsót.
A kenyeret felkockáztam, egy serpenyőben kb. 1 evőkanál olívaolajon megpirítottam, majd a salátára szórtam ezt is, befűszereztem, összekevertem és még néhány szem dióval tálaltam.