Pálmafa Project

Téli panzanella saláta

Ezt falatozzátok két ünnep között! A nyári paradicsomos, pirított kenyérkockákkal megszórt olasz saláta téli üzemmódban.

DSCF9150Szuper finom és mivel itt az újév, csicseriborsó helyett bátran tegyetek bele lencsét. Minden egy tányéron, amire egy karácsonyi nagy zaba és töménytelen húsevés után szükségetek lehet. Én napokig tudok ilyesmin élni, a csicseriborsó az egyik legjobb húspótló, grapefruitot meg amúgy is ritkán eszik szerintem a nagy többség és azt veszem észre, hogy ennek főleg az az oka, hogy keserűnek találják és egymagában ugyebár nem akkora élmény megenni. Úgyhogy tessék salátába szórni, és máris megszeretitek. Ennyire egyszerű!

DSCF9153Hozzávalók adagonként:

1 kisebb cékla nyersen lereszelve

1 marék főtt csicseriborsó

fél grapefruit leve és húsa

negyed lilahagyma

1 szelet szikkadt teljes kiőrlésű kenyér

1-1 csipet őrölt fahéj és római kömény

frissen őrölt bors

himalája só

olívaolaj

A lilahagymát apró kockákra vágtam, céklát egy tálba lereszeltem, a grapefruitot félbevágtam, bekockáztam a húsát, majd kifordítottam, így kiestek a kis cikkek belőle, a benne maradt húsból pedig kifacsartam a levet, majd beleszórtam a lecsöpögtetett és leöblített csicseriborsót.

A kenyeret felkockáztam, egy serpenyőben kb. 1 evőkanál olívaolajon megpirítottam, majd a salátára szórtam ezt is, befűszereztem, összekevertem és még néhány szem dióval tálaltam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!