A kelbimbó sem lesz többet ellenség, ha kipróbáljátok ezt a fasírtot.
Csinálhattok belőle gluténmentes verziót is, cseréljétek ki a rozslisztet hajdinalisztre például, vagy ami éppen kéznél van. Egyszerű, gyorsan meg van, és másnap is finom, bár eteti magát, és inkább elfogy frissen melegében…
1 db alma
25-30 dkg kelbimbó
2 db tojás
2 púpos evőkanál rozsliszt
só, bors
kókuszzsír a sütéshez
Tálaláshoz: kefír + friss saláta
Az almát megmostam, héjastól lereszeltem a kelbimbót szintén. (Utóbbit aprítógépben egyszerűbb). A tojást felvertem, hozzákevertem a lisztet, majd beleforgattam az almát és a kelbimbót, sóztam, borsoztam.
Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítettem, majd egy evőkanállal adagoltam bele a masszából és a tetejét kicsit lelapítottam. Kb. 8 cm átmérőjű fasírtokat sütöttem, mindkét oldaluk kb. 4 percig pirult, ezután papírtörlőre szedtem és zöldsalátával tálaltam, amire pár csepp olívaolaj, só, bors és citromlé került.