Pálmafa Project

A trendi havas szilvaital

Ki ne ismerné a télidőben oly divatos szilva ízű fekete teát!? Ugye ugye…Bevallom töredelmesen, hogy én is kóstoltam már, nem volt rossz, de nekem akkor is túl édes és hogy mennyi szilvát látott vajon…

DSCF8959Nekem hamvas szilvaként vésődött amúgy az eszembe és mikor pár éve először említettem valahol, hogy én hamvas szilvát szeretnék inni, néztek rám, hogy mi a frászról beszélsz, majd felhomályosítottak, hogy az havas szilva…. De nekem a szilva inkább hamvas, mint havas….Mindegy…A lényeg, hogy gondoltam egyet és elkészítettem itthon. Természetesen nem lett ugyanolyan, mert sokkal, de sokkal szilvásabb, aromásabb, hiszen nem apróztam el, rögtön 3 féle szilvából főztem.

Tulajdonképpen egy forró szilvakrémleves lett az alapja, így azok is jól járnak, akik nem szoktak teázni. Természetesen egyféle szilva is elegendő, és nyugodtan használjátok a nyáron lefagyasztottat hozzá.

Finom, forró, gyümölcsös és illatos ital, kezdődhet az adventi ráhangolódás!

DSCF8970Hozzávalók:

40 dkg szilva

pár szem aszalt szilva

1-2 evőkanál nádcukor, méz v nyírfacukor ízlés szerint

fél citrom leve

1 mokkáskanál őrölt fahéj

fekete tea

A szilvát kimagoztam és egy lábosba tettem, mellé szórtam az aszalt szilvát, cukrot, fahéjat, ráfacsartam a citromot majd felöntöttem annyi vízzel, ami egy ujjnyival ellepte. Összeforraltam, megvártam, míg az összes szilva átpuhul, forrástól számítva kb. 10 perc elég neki.

Ezután simára turmixoltam az egészet. Aki beéri a szilvalevessel, az már kanalazhatja is.

A teához viszont egy nagy bögrében, leforráztam a teafiltert, de csak félig öntöttem fel vízzel, pár percig állni hagytam, majd egy kis merőkanállal egy szűrőn keresztül, – mivel a leves azért sűrű -, belekanalaztam a szilvalevet is, összekevertem és kész! Forrón, langyosan, de hidegen is klassz!

DSCF8965

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!