Nem múlhat el hét sütőtök nélkül! Maradékokból is gyorsan összeállítható ételt hoztam ma nektek.
Volt hasonló recept múlt héten is tudom, de ez egy újabb kombináció. Annyira jók tényleg ezek a fogások, ha maradt otthon sült sütőtök és gesztenye, ami már kicsit száraz és nem a kedvetekre való, akkor dobjatok össze egy kiadós téli salátát például így. De ha frissen kell sütnötök őket akkor is gyorsan elkészül, mert a tökkel és a gesztenyével nincs sok meló, el van a sütőben, aminek nagyon jól tud esni a melege, ha egy zajos, hűvös, esős napon hazaesik az ember lánya. Nem lehet az sem kifogás, hogy nincs a kedvetek gesztenyét bevagdosni,majd pucolgatni, akkor vehettek készen főtt gesztenyét. Nem a mirelit pürére gondolok, hanem a zacskós egész gesztenyére, azok tényleg finomak.
Igen, tényleg virágszirmok is vannak a képen az ételen, ez egy fűszersó amivel megleptek nem rég, de ti használjátok a kedvenc fűszereteket, bár a sima só és bors is megteszi, viszont ezek a hozzávalók nagyon jól bírják a kakukkfüvet is például.
Rájöttem, hogy sokan azért nem szeretnek főzni, mert túldramatizálják, pedig tök egyszerű is lehet, úgy főzni, hogy tulajdonképpen nem is volt benne semmilyen főzési folyamat, de a végeredményt megkóstolva ezt senki nem fogja érzékelni.
2 deci kuszkusz
negyed sütőtök
20 dkg gesztenye
1 fürt szőlő
balzsamecet
olívaolaj
frissen őrölt bors
szárított kakukkfű vagy oregánó
A tököt 200 fokra előmelegített sütőben nagyobb darabokra vágva megsütöttem, majd kikanalaztam a belsejét. A gesztenyét én előző nap sütöttem, 180 fokon, keresztben bevagdosva a tetejét és előtte egy 10 percre vízbe áztatva, majd mikor megsült megpucoltam és félretettem. Szoktam egyszerre is sütni a tökkel, a tepsi egy felére beteszem a tököt, a másikra a gesztenyét, de természetesen a gesztenyét kb. 15-20 perc után kiveszem, a töknek még legalább ennyi idő kell.
A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntöttem és lefedve állni hagytam 5 percig, ezután összekevertem egy villával, sóztam, borsoztam.
Egy nagy tálra rákanalaztam a kuszkuszt, a sütőtök darabokat, végül rámorzsoltama gesztenyét, locsoltam rá pár csepp balzsamecetet és kevés olívaolajat. Hidegen, melegen is finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: