Egyszerű őszi falatok hétköznapra, mikor a füleden jön ki a sok hús és szénhidrát egy végig zabált ünnepelt “kalóriaszegény” hétvége után…
A lényeg, hétköznap semmi komoly konyhai meló, csak egyszerűen finomat!
2 deci hajdina
1 db körte
ugyanannyi mennyiségű sütőtök
camambert sajt (másik is jó pl. feta, mozzarella)
1 db kis fej lilahagyma
só, bors
olívaolaj
pici balzsamecet
A hajdinát dupla mennyiségű vízben megfőztem, pici sóval. A tököt meghámoztam, kimagoztam, felkockáztam és előmelegített sütőben puhára sütöttem egy papírral bélelt tepsin. De szoktam úgyis, hogy héjastól sütöm nagyobb darabokra vágva, aztán kikanalazom a húsát. Teljesen mindegy. Ebben a receptben talán az első verzió jobban mutat.
A körtét kimagoztam, felcsíkoztam, a lilahagymát vékonyra szeltem.
Mikor a hajdina elkészült egy tányérra kanalaztam, rászórtam a sütőtökkockákat, ráhalmoztam a körtét, a hagymát, meglocsoltam a balzsamecettel, pici só és frissen őrölt bors került rá, majd a sajtfalatok. Szórhattok rá magokat, diót, mandulát, tökmagot is ha akartok. Hidegen, langyosan, nagyon kellemes csemege.