Újabb alternatíva az avokádó felhasználására, és a vaj, de főleg a margarin helyettesítésére a szendvicsek készítésénél.
Jó kis pikáns kencefice lett, a semleges avokádó ízét jól feldobja az édes narancs, a fokhagymától és egy csipet chilitől pedig életre kell az egész. Utóbbi helyett reszelt torma is tökéletes lesz hozzá, de muszáj valami csípősebb alkatrész is a krémbe, különben elég tompa íze marad. Lilahagyma is játszhat még, ha se a tormát, se a chilit nem kedvelitek, én máskor is azzal szoktam egyébként készíteni.
Tudtátok, hogy az avokádó gyümölcs? Aligátorkörte a másik becses neve, és aztékul pedig ahuacati azaz herefa…no komment. A lényeg, hogy finom, változatosan felhasználható és sok benne a B-vitamin.
Ha pedig a mellé karikázott paprikából nálatok is szívecskék hullanak alá a tányérra reggel akkor csak jól indulhat a nap!
1 db puha érett avokádó
fél narancs
3-4 kanál joghurt vagy tejföl (tejföl jobb, ha sűrűbb krémet szeretnétek)
1 duci gerezd fokhagyma
csipet chilipor
pár csepp citromlé
1 mokkáskanál mustár
só, bors
Az avokádót hosszában félbevágtam, kiszedtem a magját, kikanalaztam a húsát.
A narancsot megpucoltam, a fehér részeit levágtam és felkockáztam. Az avokádót és a narancsot is a turmix táljába tettem, belereszeltem a fokhagymát, belekanalaztam a joghurtot és a mustárt, sóztam, borsoztam, facsartam rá citromlevet, megszórtam chilivel és krémesre turmixoltam.
Jót tesz neki, ha áll egy kicsit a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, aztán mehet pirítósra, vagy zöldségek mellé mártogatósnak.
Kommentek