Sült libacomb sütőtökkel és szilvával

Ne csak Márton napra süssétek meg ezt az ételt, hanem bármilyen alkalomra, hétvégén, ünnepekre is akár!

Különleges, nagyon őszi-téli, kicsit testesebb főétel, de természetesen egyszerűen elkészíthető, hiszen nekem is sikerült, pedig nem gyakran sütögetek ilyen futóműveket. Libát konkrétan évente egyszer, de így legalább jobban értékelem az ízét.

Naná, hogy nem krumplipürét készítettem mellé köretnek, persze ti attól még megtehetitek, de csak, ha megígéritek, hogy a sütőtökkel és szilvával is kipróbáljátok, mert szuper finom, ahogy összesülnek a liba szaftjával. Én még kaptam szilvát a piacon, de süthettek mellé akár almát is. A gránátalma elhagyható, de szerintem a roppanós lédús C-vitaminbomba magok jól kompenzálják a liba zsírosságát. Amúgy csirkecombbal is biztos klassz lehet… Egy a lényeg, élvezzétek az őszt és az ízeket, jó étvágyat!

Hozzávalók 2 főre:

2 db libacomb

negyed sütőtök

4 db szilva

4-6 gerezd fokhagyma

rozmaring

só, bors

Tetejére gránátalma (elhagyható)

A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A libacombokat, sóztam, borsoztam, a bőrét kicsit bevagdostam a tetején és fokhagymaszeleteket dugtam alá, majd tepsibe fektettem őket.

A sütőtököt nagyobb darabokra vágtam és a hús mellé tettem a pucolatlan fokhagymagerezdekkel együtt, a tetejére pedig rozmaringágakat helyeztem és kb. fél deci vizet öntöttem alá, majd alufóliával lefedve a sütőbe tettem 40 percre. Ezután levettem róla a fóliát, beleszórtam a tepsibe a félbe vágott kimagozott szilvákat is. Meglocsoltam a szafttal a combokat, és még kb. 25 percre visszatoltam őket a sütőbe, míg a ropogósra, aranybarnára sültek.

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »