Varázsoljatok fél óra alatt kenyeret az asztalra! Összekeversz mindent egy tálban és mehet a sütőbe.
Mehet hozzá mindenféle növényi liszt, én most máklisztet és lenmaglisztet használtam, az eredeti recept zablisztet is írt és durvára vágott diót, én utóbbit tökmaggal helyettesítettem. Ha nem szeretitek a mákot, akkor mandulaliszttel is készíthetitek, szóval variációk egész tárháza áll rendelkezésetekre.
Jó lett tényleg, masszív kis kenyér, mindenképp igényel a tetejére valami krémeset, akár sajtkrém, akár lekvár van kéznél, bármelyikkel tökéletes lesz. Szerintem nagyon jó vendégváró falatokat lehet belőle készíteni többféle feltéttel.
Én még a fagyasztóba is tettem pár szeletet, így meg van oldva a hét nagy részére a reggelim, csak felmelegítem a sütőben és lehet falatozni.
1 bögre = 2,5 deci
fél bögre lenmag (EZT HASZNÁLTAM)
fél bögre lenmagliszt (EZT HASZNÁLTAM)
fél bögre mákliszt (sima darált mák is jó)
fél bögre zabpehely
fél bögre durvára tört tökmag
4 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 fél mokkáskanál só
1,5 deci víz
kókuszolaj v vaj a tepsi kikenéséhez
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A sütőformát kikentem kókuszolajjal.
Az összes szárazanyagot összekevertem egy tálban, hozzáadtam a négy felvert tojás, megsóztam, hozzáöntöttem a vizet és elkevertem az egészet.
A masszát a formába simítottam, elegyengettem és kb. 25 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőrizzétek.
Kihűlt állapotban kiborítottam a formából, így szépen szeletelhető.
Forrás: http://reformnasik.blogspot.hu/2011/04/lenmagvas-paleo-kenyer.html