Varázsoljatok fél óra alatt kenyeret az asztalra! Összekeversz mindent egy tálban és mehet a sütőbe.
Nem éppen frissen és üdén álltam neki előző este megsütni ezt a kenyeret, de nagyon örülök, hogy mégis megtettem, mert így ezzel indulhatott a reggelem. Semmi fáradtság nem volt vele, 2 perc míg összeállt a massza, aztán ha elég meleg a sütő már repülhet is bele, csak pár edényt kell elmosni utána és ennyi.
Mehet hozzá mindenféle növényi liszt, én most máklisztet és lenmaglisztet használtam, az eredeti recept zablisztet is írt és durvára vágott diót, én utóbbit tökmaggal helyettesítettem. Ha nem szeretitek a mákot, akkor mandulaliszttel is készíthetitek, szóval variációk egész tárháza áll rendelkezésetekre.
Jó lett tényleg, masszív kis kenyér, mindenképp igényel a tetejére valami krémeset, akár sajtkrém, akár lekvár van kéznél, bármelyikkel tökéletes lesz. Szerintem nagyon jó vendégváró falatokat lehet belőle készíteni többféle feltéttel.
Én még a fagyasztóba is tettem pár szeletet, így meg van oldva a hét nagy részére a reggelim, csak felmelegítem a sütőben és lehet falatozni.
Hozzávalók 30x10cm-es sütőformához:
1 bögre = 2,5 deci
fél bögre lenmag (EZT HASZNÁLTAM)
fél bögre lenmagliszt (EZT HASZNÁLTAM)
fél bögre mákliszt (sima darált mák is jó)
fél bögre zabpehely
fél bögre durvára tört tökmag
4 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 fél mokkáskanál só
1,5 deci víz
kókuszolaj v vaj a tepsi kikenéséhez
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A sütőformát kikentem kókuszolajjal.
Az összes szárazanyagot összekevertem egy tálban, hozzáadtam a négy felvert tojás, megsóztam, hozzáöntöttem a vizet és elkevertem az egészet.
A masszát a formába simítottam, elegyengettem és kb. 25 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőrizzétek.
Kihűlt állapotban kiborítottam a formából, így szépen szeletelhető.
Forrás: http://reformnasik.blogspot.hu/2011/04/lenmagvas-paleo-kenyer.html
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: