Ezt imádni fogjátok! Pláne, ha hozzám hasonlóan kókuszrajongók vagytok!
Szülinapra készítettem, ezt a tortát eme recept szerint. Tudjátok, hogy nem bírom megállni, hogy ne variáljak rajta valamit, pedig most nem terveztem, dehát a sors közbe szólt ugyebár, és kevés lett a kókuszreszelék, így a tésztájába ahelyett zabkorpa került. Ez a kis csínytevés senkinek nem tűnt fel, mert a krém brutálisan kókuszos, a piskótában meg amúgy is a kakaó dominál inkább és a dió. Utóbbi az eredeti recept szerint mandula, dehát ha egyszer végre van új dió, sőt még a tavalyiból is volt, akkor minek költsünk mandulára…. Tök mindegy melyiket teszitek bele, lehet akár mogyoró is, ha az van kéznél vagy lehet mind a 15 dkg szárazanyag kókuszreszelék, amihez kedvetek van.
Ne ijedjetek meg, mert én már megtettem helyettetek, hogy a tészta túl lapos, pont jó lesz a végeredmény, de ha magasítani szeretnétek, akkor süssétek 22 cm-es sütőformában. A csoki elég tetemes mennyiségű rajta, talán kevesebb is elég lenne, de én biza ráborítottam az egészet, valahogy nem reklamált senki…
Nincs benne se liszt, se tej, de ettől még nem annyira kalóriaszegény, úgyhogy bátran menjetek el sportolni utána egy órácskát, így megjutalmazhatjátok aztán magatokat még egy szelettel. Fogjátok rám…
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
10 dkg darált dió (mandula is jó)
5 dkg kókuszreszelék( ennek híján nálam zabkorpa)
2 evőkanál étkakaópor
3 db tojás
2 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
Krémhez:
250 gr kókuszreszelék
4 dl kókuszkrém (Cocomas)
3 evőkanál nyírfacukor
1 csomag zselatinfix por (v 2 db lapzselatin)
Csokimázhoz:
80 ml víz
50 gr 70-80 %-os étcsokoládé
50 gr étkakaópor
50 gr kókuszzsír
A piskótához a tojást habosra kevertem a mézzel, majd a szárazanyagokat egy külön tálba szórtam, végül a kettőt összeforgattam és egy kivajazott kapcsos tortaformába öntöttem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával ellenőrizzétek.
Míg a piskóta hűlt, a krémhez összemelegítettem kicsit a kókuszkrémet és elkevertem benne a zselatinport és a nyírfacukrot. Elzártam alatta a gázt és beleforgattam a kókuszreszeléket is. Mikor langyosra hűlt ráöntöttem a piskótára és egyenletesen elsimítottam a tetején, ezután hűtőbe tettem egy éjszakára. Elég pár óra is neki, míg a krém megdermed.
Másnak vízgőz felett összeolvasztottam a csokimáz hozzávalóit, simára kevertem, és nem túl forrón ráöntöttem a tortára, de előtte levettem róla a tortaforma oldalát és egy tálra tettem. Eztán hűvös helyre került és a csoki pikk pakk rádermedt és szeletelhető volt.
Szia. Szeretném megcsinálni ezt a receptet, viszont egy téglalap alaku formába mert a külső diszítése olyan lenne mintha bounty csoki lenne. Kérdés: elvileg 24cm es formába jó a recept én 350×110-es be sütném, abba jó lesz a recept vagy sok lesz….? Köszönöm a választ 🙂