Pálmafa Project

Karamellizált hagyma almával

Ez egy tökéletes őszi reggeli számomra. Hála érte az egyik legjobb barátnőmnek Boglárkának, aki elmesélte, hogy néha ezzel indítja a napját és míg a nyálam a padlóra csorgott, gondolatban az én tányéromon is megjelent ez az étel.

DSCF8638Nem lehet nem szereti azt hiszem, még annak is ízleni fog, aki az almáért esetleg nem rajong, szuper kombináció a hagymával anélkül, hogy  a gyümölcsöt szétfőznénk és elveszítené az összes vitamintartalmát, hiszen azt csak a végén tettem hozzá.

El lehet előző este is készíteni, és másnap csak a kenyeret kell megpirítani, a legjobb a sütőben, hogy fel is melegedjünk közben, sajtot olvasztani rá, majd ráhalmozni a hagymás almás keveréket, egy forró tea és jöhet az elégedett hmm érzés. Ismét csak bebizonyosodott, hogy a legegyszerűbb ételek képesek a legnagyobb ízélményt okozni és mosolyt csalni az arcokra.

DSCF8640Hozzávalók:

1 fej lilahagyma

1 nagyobb alma

1 teáskanál nádcukor

1 teáskanál kókuszzsír

csipet só

camembert sajt (másik is jó)

kakukkfű (lehet szárított, de nélküli is finom lesz)

A nádcukrot a kókuszzsíron felolvasztottam egy serpenyőben, mikor szép barna színe lett rátettem a vékonyra szelt hagymát és kb. 10 perc alatt csipet sóval megszórva, megpirítottam folyamatosan kevergetve nehogy leégjen.

Lereszeltem az almát és hozzákevertem a hagymához, alaposan átforgattam és el is zártam a gázt. Megszórtam friss kakukkfűvel, majd olívaolajon megpirított zsemlén camembert sajttal tálaltam.

DSCF8642

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!