Nevezhetjük trendi mód paleo palacsintának, de egy hímnemű kóstoló egyed pedig nemes egyszerűséggel banánrántottának keresztelte el a mai receptet. A trendi kifejezésektől fázom, úgyhogy banánrántotta kérem szépen, persze hagyma és kóbász nélkül….
Én csak annyit mondok, hogy ez egy baromi finom palacsinta, és abszolut a legegyszerűbb és leggyorsabb verzió.
Tényleg csak tojás és banán kell hozzá, ha ezek vannak otthon akkor már senki nem marad éhesen reggel vagy délben vagy este… Szerintem napindítónak a legjobb! Aztán ki lehet persze cicomázni friss gyümivel, lekvárral, mézzel, joghurttal, virággal ami éppen van otthon. Igen virág…véletlenül volt itthon pár darab körömvirág, amit a kolléganőm az orrom elé dugott pénteken hazafelé jövet, hogy erre biztos szükségem lesz hétvégén és mivel ehető, plusz a színe is szép, hát felfaltam néhány szirmot a palacsintával együtt. Volt itthon maradék natúr joghurtom némi aprított mentával összekeverve, mellé került lekvár is, és kész volt egy pazar öntet. Ennyi, nem ragozom, rá lehet kattanni. Muszáj megkóstolnotok, se cukor, se liszt, mégis tömör gyönyör.
Hozzávalók 3 db kb 15 cm átmérőjü palacsintához:
2 db banán
2 db tojás
Sütéshez: kókuszzsír v olaj
Tálaláshoz: natúr joghurt 1-2 kanál feketeribizli lekvárral és aprított mentával elkeverve
Az egyik banánt teljesen pépesre szétnyomkodtam villával a másikat picit darabosra hagytam, majd hozzáadtam a két felvert tojást és alaposan elkevertem az egészet egy csipet sóval. A serpenyőben kókuszzsírt forrósítottam majd egy fél merőkanálnyi palacsintatésztát öntöttem bele. Mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt megsütöttem.
Melegen az igazi, a hűs mentás gyümölcsös joghurt szuper hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: