Ha unjátok már a sonka-sajt-paprika típusú szendókat, akkor helyette bátran lehet gyümölcsökkel és karakteresebb ízű sajtokkal is próbálkozni. Az egyik nap az aktuális kedvenc szakácsnőm Annabel Langbein lepett meg meló után eltikkadt szüretelő brigádot egy hasonló finomsággal és miután a nyálamat a tévé képernyőjére csorgattam, tudtam, hogy mit akarok másnap reggel a tányéromon látni.
Kétfélét dobtam össze a héten, egy édeset és egy még édesebbet… Na jó, ennyire nem durvult el azért a helyzet, de az egyikben volt lekvár a másikban nem. Minél durvább ízű és szagú sajtot vesztek, szerintem annál jobb lesz az íze, de ha hadban álltok a hasonló sajtokkal és se a hűtőtök, se a szátok közelébe nem emelitek őket, akkor egy sima natúr krémes camembertben azért kiegyezünk? Csak egy próbát…
Előző este is előkészíthetitek, be vele a frigóba és másnap reggel csak sütni kell. Szerintem vendégváró szendvicsnek is beválik! Süthetitek melegszendvics sütőben is, de én jobban csípem egy serpenyőben pici olívaolajon ropogósra pirítva mindkét oldalát. Hmm, nem kalóriaszegény, bár én szénhidrátcsökkentett kenyérrel csináltam, és ha a lekvár is cukormentes akkor akkor azért nem lesz brutál kalóriabomba.
teljes kiőrlésű kenyér
körte (keményebb húsú)
sonka (legjobb vmilyen szárított)
kecskesajt (más camembert típusú is jó)
vaj, olívaolaj
Az egyik kenyeret megkentem vékonyan vajjal, erre ráfektettem a vékonyra szeletelt sonkát, majd erre kerültek a vékony körteszeletek és a sajt, majd beborítottam a kenyér másik felével. Egy serpenyőben pici olívaolajat hevítettem rátettem a szendvicset, finoman lenyomtam a tetejét , hogy jobban átpiruljon az alja, ezt lehet egy tányérral, edény aljával is csinálni. Pár perc múlva megfordítottam és a másik oldalával is eljátszottam ugyanezt. Akkor jó, ha kívül ropogós belül pedig olvadozni kezd a sajt. Szendvicssütőben készítve vajazzátok meg vékonyan kívül is a kenyeret.
teljes kiőrlésű kenyér
camembert sajt
körte
feketeribizli lekvár (áfonya is jó)
vaj, vagy olívaolaj
A kenyerek mindkét felét megkentem a lekvárral, közé kerültek a körte és a sajtszeletek, majd az előzőhöz hasonlóan megpirítottam őket. Frissen melegében isteni!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: