Hűvösebb napokra mindig jó megoldás egy tál curry.
Valójában azért készült most ez az étel, mert ez a kétféle zöldség volt otthon és lelkesen összepárosítottam őket. Ilyenkor általában nyomozok is kicsit és gugli barátunkat is segítségül hívom, hogy kápráztasson el a két zöldség kombinációjából készült kajákkal. 1 másodperc is elég volt, hogy tudjam curryt akarok másnap délben a tányéromon látni. A keleti fűszerkeverékeknek már az illatától is pár fokot nő a hőmérséklet a konyában, amire ezen a héten nagy szükségem volt, mert valahogy nem voltam hajlandó tudomásul venni, hogy ősz lett és minden reggel ujjatlan pólók után nyúltam, majd felháborodottan végigcebegtem az egész napot. És sutyiban feltekertem a fűtést az irodában…
Azért ez a curry megmentette a napom, mert legalább 5 percig melegem volt, míg befaltam.
4 db közepes paradicsom
2 db közepes répa
1 fej lila v vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál kurkuma
1 mokkáskanál garam masala fűszerkeverék
só
1-2 teáskanál nád v nyírfacukor
1 evőkanál kókuszzsír
Körethez: 1 bögre barna rizs
A rizst dupla mennyiségű vízben feltettem főzni, megsóztam.
A répát lereszeltem, a hagymákat felaprítottam, a paradicsomot felkockáztam.
A kókuszzsíron üvegesre pároltam a hagymákat, majd hozzáadtam a paradicsomot, megszórtam a fűszerekkel és kevés vizet aláöntve lefedve pároltam. Mikor a paradicsom kiengedte a levét és puhulni kezdett hozzáadtam a répát, rászórtam a cukrot, ha szükséges még lehet sózni, fűszerezni, majd még kb. 10 percig lefedve főztem őket, míg a répa is megpuhult.