Hűvösebb napokra mindig jó megoldás egy tál curry.
Azért imádom az ilyen típusú kajákat, mert szinte bármilyen zöldségből el lehet gyorsan, egyszerűen készíteni, egymagában vagy rizzsel, kuszkusszal, bulgurral fogyasztva is szeretni fogja mindenki. Sokfélét főztem már ide kattintva mazsolázhattok bátran.
Valójában azért készült most ez az étel, mert ez a kétféle zöldség volt otthon és lelkesen összepárosítottam őket. Ilyenkor általában nyomozok is kicsit és gugli barátunkat is segítségül hívom, hogy kápráztasson el a két zöldség kombinációjából készült kajákkal. 1 másodperc is elég volt, hogy tudjam curryt akarok másnap délben a tányéromon látni. A keleti fűszerkeverékeknek már az illatától is pár fokot nő a hőmérséklet a konyában, amire ezen a héten nagy szükségem volt, mert valahogy nem voltam hajlandó tudomásul venni, hogy ősz lett és minden reggel ujjatlan pólók után nyúltam, majd felháborodottan végigcebegtem az egész napot. És sutyiban feltekertem a fűtést az irodában…
Azért ez a curry megmentette a napom, mert legalább 5 percig melegem volt, míg befaltam.
4 db közepes paradicsom
2 db közepes répa
1 fej lila v vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál kurkuma
1 mokkáskanál garam masala fűszerkeverék
só
1-2 teáskanál nád v nyírfacukor
1 evőkanál kókuszzsír
Körethez: 1 bögre barna rizs
A rizst dupla mennyiségű vízben feltettem főzni, megsóztam.
A répát lereszeltem, a hagymákat felaprítottam, a paradicsomot felkockáztam.
A kókuszzsíron üvegesre pároltam a hagymákat, majd hozzáadtam a paradicsomot, megszórtam a fűszerekkel és kevés vizet aláöntve lefedve pároltam. Mikor a paradicsom kiengedte a levét és puhulni kezdett hozzáadtam a répát, rászórtam a cukrot, ha szükséges még lehet sózni, fűszerezni, majd még kb. 10 percig lefedve főztem őket, míg a répa is megpuhult.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: