Akkor is nyár van még! Akkor is, akkor is…. A konyhában legalábbis, így meglepő módon olyan ételt hoztam ismét amiben szilva van.
És nem ígérem, hogy a következő ételben nem lesz… Na jó, de, abban majd körte lesz mondjuk….
De ezt most még muszáj volt, ugyanis a hétvégén hirtelen felindulásból beleszórtam a paradicsomsalátába a szilvát is, mivel a múltkori levesben olyan jók voltak együtt, így gondoltam mi bajom lehet így… És lám, megette mindenki a vasárnapi ebédnél a sült csirke mellé. Én viszont kívántam még utána is, tényleg nagyon ízlik a balzsamecettel a tetején, édes is, savanykás is, a hagymától enyhén csípős.
A terv grillsajt volt a tetején, de mivel grillem nincs, így serpenyőben kicsit megolvasztottam a kecskesajtot, az egyik sajnos túl sokáig maradt benne, így kissé nyomoronc lett, de attól az íze nem bánta. Kicsit talán eltúloztam a saláta mennyiségét, mehet rá több sajt bátran!
Vacsorára is tökéletes, de ebédre is jó lehet egy-két szelet pirítóssal.
Hozzávalók 2-3 főre:
4 szelet kecskesajt
4 db közepes méretű paradicsom
4 db szilva
1 kis fej lilahagyma
1-2 szál friss oregánó v bazsalikom, kakukkfű
pár csepp balzsamecet
pár csepp olívaolaj
só, bors
A paradicsomot és a szilvát felkockáztam, a lilahagymát és az oregánót felaprítottam, mindent egy tálba tettem, meglocsoltam a balzsamecettel és az olívaolajjal, picit megsóztam és borsoztam.
A kecskesajtot felszeleteltem, min. fél centi legyen, és mindkét oldalát fél-fél perc alatt egy serpenyőben megsütöttem, hogy éppen csak olvadni kezdjen és átmelegedjen, majd a salátára tettem és már ehető is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: