Pálmafa Project

Kecskesajt szilvás paradicsomsalátán tálalva

Akkor is nyár van még! Akkor is, akkor is…. A konyhában legalábbis, így meglepő módon olyan ételt hoztam ismét amiben szilva van.

És nem ígérem, hogy a következő ételben nem lesz… Na jó, de, abban majd körte lesz mondjuk….

De ezt most még  muszáj volt, ugyanis a hétvégén hirtelen felindulásból beleszórtam a paradicsomsalátába a szilvát is, mivel a múltkori levesben olyan jók voltak együtt, így gondoltam mi bajom lehet így… És lám, megette mindenki a vasárnapi ebédnél a sült csirke mellé. Én viszont kívántam még utána is, tényleg nagyon ízlik a balzsamecettel a tetején, édes is, savanykás is, a hagymától enyhén csípős.

20150907_174412A terv grillsajt volt a tetején, de mivel grillem nincs, így serpenyőben kicsit megolvasztottam a kecskesajtot, az egyik sajnos túl sokáig maradt benne, így kissé nyomoronc lett, de attól az íze nem bánta. Kicsit talán eltúloztam a saláta mennyiségét, mehet rá több sajt bátran!

Vacsorára is tökéletes, de ebédre is jó lehet egy-két szelet pirítóssal.

20150907_174426

Hozzávalók 2-3 főre:

4 szelet kecskesajt

4 db közepes méretű paradicsom

4 db szilva

1 kis fej lilahagyma

1-2 szál friss oregánó v bazsalikom, kakukkfű

pár csepp balzsamecet

pár csepp olívaolaj

só, bors

A paradicsomot és a szilvát felkockáztam, a lilahagymát és az oregánót felaprítottam, mindent egy tálba tettem, meglocsoltam a balzsamecettel és az olívaolajjal, picit megsóztam és borsoztam.

A kecskesajtot felszeleteltem, min. fél centi legyen, és mindkét oldalát fél-fél perc alatt egy serpenyőben megsütöttem, hogy éppen csak olvadni kezdjen és átmelegedjen, majd a salátára tettem és már ehető is.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!