Többfunkciós csemege, amiket én nagyon csípek ugyebár. Lehet laktató saláta egymagában, de lehet köret is húsok mellé, még inkább hal mellé. Ebédre vagy vacsorára, azt döntsétek el Ti.
Akkor is nagyon finom, ha a csicseri frissen lett kifőzve és még meleg, de másnap hidegen is tökéletesen jól tud esni, pláne, amíg ilyen szép idő van.
Hozzávalók 2-3 főre:
1 csésze csicseriborsó
2 db közepes méretű répa
3-4 db szilva (aszalt is lehet, vagy datolya)
pár szem mazsola
10 dkg sótlan, pörköletlen mogyoró
1 evőkanál citromlé
csipet római kömény
csipet fahéj
csipet chilipor (friss is lehet)
só
pár csepp olívaolaj
pár száll zellerzöld vagy petrezselyem, koriander
pár levél menta
A csicseriborsót előző este beáztattam, másnap puhára főztem, leszűrtem.
A szilvát kimagoztam, apró darabokra vágtam.A répát egy nagy lyukú reszelőn lereszeltem, a fűszernövényeket felaprítottam, a mogyorót egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítottam.
Mindent egy tálba tettem, sóztam, megszórtam chiliporral, ráfacsartam a citromlevet, pici olívaolajat csorgattam hozzá, alaposan összeforgattam és már tálalható is.