Minden hétre kell egy jó tésztaétel! Ennyi senkinek nem fog megártani, pláne ebédre fogyasztva, laktató, eltelít, de nem durván ólomként nehezíti el a gyomrot, legalábbis, ha egy krémesebb zöldséges verziót választotok.
Ritkán szoktam sütőbe is bedugni a tésztás ételeket, de ha egyszer a gáztűzhely másik négy lángja egyszerre foglalt, mert éppen éhen akar halni a család és 5 féle kaja kell, akkor a kényszer nagy Úr, így a serpenyő helyett tészta és a zöldségek mennek a tepsibe.
Tulajdonképpen a cukkini miatt volt erre szükség, hogy az is puhuljon egy kicsit és mert hűvösebb napok jártak, nem volt kedvem a hideg tésztasalátához most.
Tartom a véleményem, hogy mascarponéval bármit el lehet adni, és mivel senki nem akart nekem sajttortát rittyenteni, hát elhasználtam tésztaszósznak kefírrel vegyítve. Utóbbitól lazább és könnyebb lett a szósz, helyette joghurt is jó. Feldobhatjátok még baconnel, sonkával, maradék sült hússal, és ne hiányozzon belőle friss fűszernövény.
fél zacskó durum penne
2 db nagy méretű paradicsom
1 db cukkini
2 duci gerezd fokhagyma
kis doboz mascarpone
kis doboz kefír v joghurt
6-8 szál friss snidling
6-8 nagy levél friss bazsalikom
só, frissen őrölt bors
olívaolaj
Tetejére: 5 dkg reszelt grana padano sajt (helyette parmezán vagy egyéb kemény sajt is jó)
A tésztát feltettem főni lobogó sós vízben. A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A cukkinit megmostam, felkockáztam, a paradicsomot szintén, majd az egészet egy kisebb tepsibe szórtam.
A mascarponét a kefírrel, sóval, borssal, aprított snidlinggel, bazsalikommal, reszelt fokhagymával összekevertem.
A tésztát leszűrtem, kevertem hozzá pici olívaolajat és a zöldségekre borítottam, majd beleöntöttem a mascarponés krémet és alaposan összekevertem. A tetejére ráreszeltem a sajtot, majd alufóliával lefedve kb. 20 percig sütöttem, ezután fólia nélkül még 10 percig, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
Tálalás előtt megszórtam még friss snidlinggel, frissen melegen az igazi!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: