Íme egy alternatíva arra, ha meguntátok a hagyományos krumplipürét és szeretnétek feldobni néhány friss hozzávalóval.
Adott volt a karalábé és némi vékony szálú póréhagyma és az előbbit mindenképpen nyersen akartam falatozni, mivel főtt formájában maximum töltött karalábénak elkészítve eszem meg szívesen. Szerintem ez tipikusan az a zöldség, ami nyersen élvezhető a leginkább, máshogy szinte elveszíti az igazi karakterét. Persze, ha így szeretitek jobban, főzzétek meg előtte, a pórét is lehet párolni kicsit.
Nem vagyok krumplipüré rajongó, de mivel éppen húsmentes napjaimat éltem a héten, mégis burgonyával kombináltam a többi zöldséget, hogy laktató legyen és nekem speciel ez lett az ebédem így ahogy van, de a hétvégi húsok mellé remek köret lehet. Nagyon jól feldobja az apróra vágott karalábé, zsírszegény is, mivel nincs benne vaj, a kefírtől pedig olyan légies az egész.
A hagymományos krumplipüré csak frissen, melegében finom, viszont ez hidegen is ajánlott, pláne így nyáron. Merjetek újítani, ízleni fog, más zöldségeket is tehettek bele, ha nagyon miniatűrre aprítjátok a finnyások sem veszik tán észre…
Hozzávalók:
fél kg krumpli
3-4 vékony szálú póré v egy nagy fele
1 nagyobb fej karalábé fele
1 kis pohár kefír
só, frissen őrölt bors
A krumplit megpucoltam, felkockáztam, puhára főztem.
Amíg főtt, a pórét felkarikáztam, a karalábét megpucoltam és nagyon apróra vágtam. Mikor a krumpli megfőtt, krumplinyomóval összetörtem, belekevertem a kefírt, a karalábét és a pórét, majd sóztam, borsoztam.
Forrás: ITT.
Kommentek