Pálmafa Project

Rozmaringos alma-cukkini főzelék

Ismét kánikula jön, úgyhogy megint csak olyan ételeket kaptok tőlem a héten, amihez nem sokáig vagy abszolút nem kell tűzhelyet izzítani és hidegen is fogyaszthatóak. Elsőként egy igazi nyári főzeléket, friss cukkiniből és nyári almából.

DSCF7844Mostanában nagyon szerencsés vagyok, mert bárhová megyek hozzám vágnak egy kisebb kosár zöldséget és gyümölcsöt persze pusztán szeretetből és még csak nem is nézek könyörgő Csizmás Kandúr szemekkel.

Így született eme főzelék is, hogy lementem egy kis táskával a Balcsira majd úgy jöttem haza, hogy kilógott belőle egy giga méretű cukkini és a nem létező zsebeim is finom savanykás ízű nyári almával voltak kitömve.

Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészül, hiszen nem az a cél, hogy agyon legyen főzve minden, sőt a bevállalós keménymag nyugodtan főzés nélkül is eheti a cukkinit, olyan, mint az uborka. Fűszerek közül most  a kakukkfű és  a rozmaring között vaciláltam, ja meg még a levendula is átsuhat az agyamon, mert mindegyik jó az almával, a cukkini meg semleges ízű, így bármelyikkel megbarátkozott volna. Aztán végül a ketteske mellett tettem le voksom, úgyis ráfért egy kis formázás a rozmaringbokorra.

Jó volt langyosan is, és hidegen is, lehet egymagában, de passzol hozzá a sült csirkemell is, legalábbis nekem nagyon bejött úgy.

DSCF7847

Hozzávalók 2 főre:

1 nagyobb méretű cukkini fele v 1 db kisebb

3-4 db kicsi nyári alma

3 gerezd fokhagyma

1 kis doboz natúr joghurt

1 kisebb rozmaring ág

1 kis kanál nádcukor

1 púpos evőkanál kukoricakeményítő

pár csepp citromlé

csipet Himalája só

kókuszzsír

A cukkinit hosszában félbevágtam, majd apró kockákra vágtam, az almákat szintén.

Egy edényben felhevítettem kevés kókuszzsírt és rádobtam a fokhagymákat, üvegesre pároltam, majd rátettem a cukkinit, almát, megszórtam a cukorral, sóval, aprított rozmaringgal, kicsit átkevertem és felengedtem annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi. A joghurtban elkevertem a keményítőt. Mikor a leves felforrt a főzőléből egy merőkanállal hozzákanalaztam a joghurthoz, simára kevertem, majd a levesbe öntöttem a habarást.

Megvártam, míg ismét felforr a leves, majd el is zártam alatta a gázt, nem szerettem volna, ha szétfő akár a cukkini, akár az alma. Ezután csorgattam bele citromlevet és kicsit kihűlve már ehető is. Hidegen is finom!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!