A színeknek gyógyító hatása is van, a narancsnak különösen. Növeli az energiaszintet, jobban megy a mindennapi pörgés, jókedvre derít és szó szerint szebb színben látjátok a világot, ha ilyen árnyalatot viseltek, vagy akár csak a szemeteket gyönyörködtetitek benne. Aztán meg is kóstolhatjátok a narancs színű ételeket…
Imádom az ilyen egyszerű és szuper finom salátákat, ilyesmin élek forró nyári hétköznapokon, de akkor is felmelegít a csipet chilinek köszönhetően, ha hűvösebb napok jönnek.
Ha csak sárgabarack és répa van otthon kéznél és némi mag, már nyert ügyetek van, a chili és a lágy sajt tényleg csak hab a tortán, pontosabban a salátán. Viszont, ha szeretitek a pikáns ütős ízeket, akkor ne hagyjátok ki, pláne, ha mondjuk egy grillpartira készül, mert szuper köret lehet!
Ennél jobb vitaminforrás nem is kell egy nyári napon, pár szem barack fedezi a napi A-vitamin szükségletet, amit a két szép szemetek fog meghálálni a kor előrehaladtával. A narancs színű gyümölcs és zöldség béta-karotin tartalmát meg ugye említenem sem kell. A sárgabarack magját pedig megszáríthatjátok, hiszen feltörés után a benne található mag, dúskál B-17 vitaminban, aminek hatalmas szerepe van a rák megelőzésében.
Szép, finom mi kell még? Egyétek, míg érik a sárgabarack!
Hozzávalók adagonként:
1 nagyobb méretű sárgarépa
2 db sárgabarack
1 kis marék mandula
csipet himalája só
fetasajt
pár csepp citromlé
kis kanál olívaolaj
kevés szárított chili v friss (elhagyható)
A répát megtisztítottam, lereszeltem, a barackot kimagoztam vékonyan felszeleteltem, összekevertem a répával, megszórtam a sóval, meglocsoltam citromlével, pici olívaolajjal és a végén morzsoltam még rá fetát és rászórtam a mandulát és az aprított chilit.
Kommentek