Az egészségesebb konyha hívei fogják ezt a grillételt szeretni igazán. Természetesen a többiek is kóstolják meg bátran!
Az előző bejegyzéshez hasonlóan, most is a grillen sült ételek a főszereplők, és bár a csirkemell szárazabb hús, de a megfelelő lédús körettel és öntettel kombinálva szerintem felejthető ez a tulajdonsága.
A keményebb húsú barack isten húsok mellé, remekül passzol a fokhagymás citromos pácban érlelt csirkéhez. Az öntettel meg úgy voltam, hogy a joghurt és a friss menta volt a kiindulási pont mikor nekiálltam. Aztán túl savanykásnak találtam, és mivel volt kéznél házi bodzaszörp véletlenül belöttyent pár csepp. Na ez az ízkombó már egymagában is képes függőséget okozni, reggelire még tuti, hogy sokszor kerül a tányéromra zabpehellyel együtt.
A csipet levendula meg úgy került bele, hogy szembe jött a kertben egy bokor és lefújta a szél róla virágokat… A bevállalósoknak ízleni fog, de tényleeeeg! Jót tett a mártással, és nincs zavaró molyirtó íze, de nyugodtan hagyjátok ki belőle.
A barack a joghurttal amúgy desszertnek is simán elmegy, de a csirkével párosítva pedig szuper ebéd a hőségben, anélkül, hogy megterhelné a gyomrot. Egy a lényeg, egyetek a szabadban minél többet!
Hozzávalók 3 főre:
fél kg csirkemell filé szeletelve,
4-5 db kemény húsú őszibarack, nektarin
Páchoz:
2 duci gerezd fokhagyma
1 fél citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
bors
Öntethez:
15 dkg natúr joghurt
pár db friss mentalevél
1 csipet levendula (elhagyható)
1 evőkanál bodzaszörp
pár csepp balzsamecet a barackokra
A húst előző este bepácoltam, ehhez a csirkemellet picit kiklopfoltam, a fokhagymát lereszeltem egy kis tálba tettem, hozzáfacsartam a citromot és az olívaolajjal és a borssal simára kevertem, majd a hússzeletek mindkét oldalát bekentem vele.
Másnap, amíg alakult a tűz és a parázs a grillen, kikevertem az öntetet, majd hűtőben pihent egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek. A barackokat félbevágtam, pár csepp balzsamecettel bekentem a belsejüket, majd mentek a grillre, a húsokkal együtt. A baracknak elég kb. 5-5 perc mindkét oldalán, a húsoknak sem kell sokkal több, míg mindkét felük átpirul.
Kommentek