Garantáltan jól indul a nap, ha ez kerül a kezetek közé a hűtőbe nyúlva!
Sanszos volt, hogy még este azon melegében befalom, de hősiesen távol tartottam magam tőle, míg kihűl. Na jó, csak néha jártam rá egy kis kanállal…. Meg van benne minden amire reggel szükség lehet, tápláló szénhidrátforrás, ráadásul gluténmentes, friss vitamindús gyümölcs, amihez a kókusztej remekül passzol. Ha utóbbi nincs otthon, főzzétek sima tejjel, és keverjetek hozzá kókuszreszeléket, úgyis mennyei lesz. Nekem nem lett túl édes, így reggel még megfejeltem egy kanál eperlekvárral.
1 bögre köles (2,5 deci)
20 dkg málna
5 deci kókusztej (ha folyósabbra szeretnétek akkor 6 deci)
csipet himalája só
1 evőkanál nyírfacukor
1 fél mokkáskanál vaníliapor
Tálaláshoz: eperlekvár vagy málna-, ribizlilekvár
A kölest megmostam, egy edénybe tettem, felöntöttem a kókusztejjel, beleszórtam a cukrot, a vaníliát és a sót, majd lassú tűzön lefedve puhára főztem. Mikor már majdnem beszívta az összes tejet a köles, akkor elzártam alatta a gázt és lefedve még negyed óráig állni hagytam, hogy teljesen átpuhuljon.
A málnát megmostam, lecsöpögtettem és a köleshez kevertem, hűlni hagytam, tálakba kanalaztam, majd egy éjszakát a hűtőben töltött.