Hűtőtáskába is pakolható, hűsítő turmixlevest kaptok ma a gatyarohasztó hőség leküzdésére.
Forróságra rendezkedtem be, semmit nem főzök és jelentem élvezem, de közben kicsit sem éhezem. Költő továbbra sem leszek ígérem…
Főzés nélküli levest nem csak gyümölcsökből érdemes készíteni, -bár tény, hogy azokat szeretem én is jobban -, de a zöldségek közül is van sok, ami tökéletesen alkalmas erre a célra. A legnépszerűbb talán az uborka, amiből én is csináltam már kapros joghurtos levest. A mostani verzió viszont a diónak és paprikának köszönhetően kicsit tartalmasabb és ez az ízében is megnyilvánul. Dióval mindent el lehet adni na! Nekem legalábbis…
1 db nagyobb fürtös uborka v két kicsi
1 db nagyobb paprika v két kicsi
1 marék dió darálva
1 duci gerezd fokhagyma
4 evőkanál kefír
pár csepp citromlé
víz
só, bors
A zöldségeket feldarabolva egy turmixba tettem, belereszeltem a fokhagymát, beletettem a darált diót, amiből pár szemet félretettem a tálaláshoz. Felöntöttem az egészet annyi vízzel, hogy félig lepje csak el a zöldségeket, belekanalaztam a kefírt, meglocsoltam citromlével és sóztam, borsoztam, majd simára turmixoltam.
Hidegen a legjobb,pár szem egész dióval a tetején, amit előtte meg is piríthattok, hogy még jobb íze legyen.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: